Drømmen – Bærekraftig Mote

Jeg er lidenskapelig opptatt av mote og da spesielt design av treningsklær. Drømmen er å produsere treningsklær på en bærekraftig måte. Jeg er på vei dit, men det er fremdeles mye som må på plass.

Det er sikkert mange av dere som har hørt om resirkulert polyester. Dette er polyester som er laget av gjenvunnet materiale og da spesielt plastflasker. Det anses som en grønnere måte å produsere klær på.

I utgangspunktet så slippes det enorme mengder med kjemikaler ved produksjon av klær. Det mange ikke vet, er at i tillegg til dette så fortsetter forurensningen i vaskemaskinene våre.  Når vi vasker klær så slippes det mikroplast som havner i havet. Det største problemet er syntetiske stoffer. Hvis vi da bruker plastflasker i klærne våre, så vil vi jo bare forurense enda mer med mikroplast-utslipp. Jeg mener at gjenbruk er kjempebra, men vi må heller produsere gjenbruksprodukter som ikke har så direkte skader på naturen. Eller hva tenker du?

Forskning viser også at i 2050 så kan det være mer plast enn fisk i havet. Det er utrolig trist å tenke på! (Se kilder under).

Jeg må innrømme at jeg også føler meg veldig hjelpesløs. Jeg har jo ikke lyst til å forurense havet slik vi gjør i dag. Det må utvikles løsninger og det snart.

plastic

Hvis du vil lese mer om dette temaet så har jeg listet noen kilder under her.

  • SINTEF la ut sin undersøkelse og VG skrev om det: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/klima/treningstoeyet-ditt-kan-skade-miljoeet/a/23960679/#xtor=CS6-9&rid=5at9st9k
  • Hvis du vil lese SINTEF sin rapport: http://www3.weforum.org/docs/WEF_The_New_Plastics_Economy.pdf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s