Sjokoladekake

Til pinsehelgen har jeg lagd en mer bærekraftig sjokoladekake for kroppen og planeten. Den er heldigvis veldig enkel å lage.

Kakebunn

  • Velg mellom 200 gram hvetemel eller 100 gram mandelmel og 100 gram rismel.
  • Kakao pulver 2,5 ss
  • Bakepulver 1 ts
  • Vaniljeessens 1 ts
  • Velg mellom 90 gram maple sirup, honning eller agave sirup.
  • Mandelmelk 200 gram

Jeg kjører ingrediensene i en food processor, du kan alternativt bruke en stavmikser. Sett ovnen på 180 grader og stek i 30 minutter. I mellomtiden lager du glasuren.

Glasur

  • Kakao pulver 2 ss
  • Dadler 150 gram
  • Vegansmør 70 gram
  • Vaniljeessens 1 ts
  • Mandelmelk 100 gram

Sett glasuren i kjøleskapet. Når bunnen er ferdig stekt, la den hvile en stund. Ha deretter glasuren på kaken og la kaken stå i kjøleskapet en times tid.

Håper det smaker 😀 God pinse!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s